Seksi homo mikkeli seksiä turussa

seksi homo mikkeli seksiä turussa

Vuoden mittaan Trumpin hallinnon nähtiin siirtävän esimerkiksi hlbti-vähemmistöjen yhdenvertaisuuden edistämisen syrjään liittovaltion politiikasta.

Erityisesti ulkopolitiikassa väistyvän presidentin Barack Obaman nostama hlbti-aihepiiri lakaistiin sivuun. Varsinkin Afrikassa hlbti-aktivistit olivat voineet hyvän aikaa tukeutua virallisen Yhdysvaltain tukeen - toisaalta eräissä USA: Trumpin toiminnan on nähty antaneen lisää tilaa hlbti-kielteiselle puheelle, mutta toisaalta aiheuttaneen vastareaktioitakin ja antaneen uutta intoa hlbti-vähemmistöjen asemaa edistävälle kansalaistoiminnalle. Toisaalta Trumpinkin kaudella Yhdysvallat on yhä kansainvälisessä keskustelussa puuttunut ihmisoikeusloukkauksiin - myös hlbti-vähemmistöihin kuuluviin kohdistuviin.

Siitä huolimatta vielä kaksi vuotta myöhemmin yhdenvertaisen avioliitto-oikeuden vastustajat etsivät keinoja rajata avioliittolaki vain naisen ja miehen väliseksi. Edelleen käytiin myös keskustelua, voiko yritys rajata maailmankatsomukseensa vedoten palvelujaan siten, että esimerkiksi samaa sukupuolta olevat parit joutuvat syrjityiksi - esimerkiksi, voiko leipomo kieltäytyä tekemästä hääkakkua samaa sukupuolta olevien häihin.

Obaman presidenttikaudella tehtiin päätös lopettaa palveluskielto kokonaisuudessaan heinäkuussa , mutta uuden käytännön voimaantuloa siirrettiin vuodenvaihteeseen. Kesällä presidentti Trump viestitti Twitterissä, että transsukupuoliset eivät voi palvella maan asevoimissa. Trump perusteli asiaa lääketieteellisillä kustannuksilla ja häiriöillä. Myöhemmin asiasta annettiin virallinen määräys.

Asia vietiin oikeuteen ja loppuvuodesta kävi selväksi, että Trumpin yritys pysyttää palveluskielto epäonnistui: Ennen virkakautensa loppumista Obama määräsi viime töinään Chelsea Manningin vapautettavaksi kansainvälisenä homo- ja transfobian päivänä Etunimellä Bradley aiemmin tunnettu amerikkalaissotilas oli tuomittu kymmenien vuosien vankeusrangaistukseen tämän kopioitua salaa satoja tuhansia asiakirjoja ja videoita ja toimitettua ne Wikileaksiin.

Vankeusaikanaan Manning korjasi sukupuolensa ja muutti etunimensä. Alkuaan vuodesta vuoteen pyörineen sarjan tekijät olivat tehneet edellissyksynä Hillary Clintonia USA: Uusia jaksoja nähtiin syksyllä. Helsingin DocPoint -festivaalin ohjelmistossa oli edellisvuosien tapaan hlbti-teemaisia elokuvia.

Lisäksi elokuvanäytöksiä oli Tampereella ja Jyväskylässä. Kaunotar ja Hirviö oli ensimmäinen Disney-elokuva, jossa esiteltiin homoseksuaali hahmo LeFou, joka on ihastunut Gastoniin. Disneyn Andi Mack -nuortensarjassa nähdään myös seksuaalista moninaisuutta, kun nuori Cyrus pohdiskelee omia ihastuksiaan. Helmikuussa sai ensi-iltansa Dome Karukosken ohjaama taiteilija Touko Laaksosen elämästä kertova Tom of Finland -elokuva.

Jo tammikuussa sai ensi-iltansa ToF-musikaali. Helmikuussa julkaistujen uusien Suomi-emojien joukossa oli myös yksi, joka kuvaa Tom of Finlandia. Huhtikuussa kerrottiin, että Turku saa Tom of Finlandille nimetyn aukion ja kesäkuussa ToF huomioitiin Helsinki-päivänä. Hype ulottui laajalle - ja syksyllä Tom of Finland -elokuva valittiin vielä Suomen Oscar-ehdokkaaksi. Keväällä ja kesällä sarja näytettiin myös televisiossa.

Norjassa jo syksyllä nähdyn kolmannen tuotantokauden päähenkilönä oli oman seksuaalisen suuntautuneisuutensa löytänyt ja kauden mittaan hyväksynyt Isak Tarjei Sandvik Moe. Isakin ja Evenin Henrik Holm suhteen kehittyminen sai laajaa huomiota sosiaalisessa mediassa myös Pohjoismaiden ulkopuolella - ja Norjassa tukuittain palkintoja. Sosiaalisessa mediassa tunnisteella EVAK tunnettu kaksikko oli vahvasti esillä myös keväällä nähdyllä päätöskaudella.

Helmikuussa parhaan elokuvan Oscarin voitti Barry Jenkinsin ohjaama ja Tarell Alvin McCraneyn kirjoittama elokuva Moonlight , joka kertoo vaatimattomissa oloissa Miamissa varttuvan mustan pojan kasvutarinan. Elokuvan teemoihin kuuluu esimerkiksi oman identiteetin etsiminen suvaitsemattomassa ilmapiirissä. Mikko Mäkelän kirjoittama ja ohjaama elokuva A Moment in the Reeds työnimi "Tämä hetki kaislikossa" kertoo Suomesta Pariisiin opiskelemaan lähteneen Leevin Janne Puustinen ja syyrialaisen turvapaikanhakija Tareqin Boodi Kabbani lyhyestä mutta merkityksellisestä romanssista suomalaisessa kesämökkimaisemassa.

Myös Nils-Erik Ekblomin ohjaama Pihalla -elokuva on homoteemainen. Siinä kesämökkinaapureiden vuotiaat pojat tutustuvat toisiinsa, ja samalla on tultava kaapista. Pääosissa nähdään parikymppiset Mikko Kauppila ja Mikko Kauppila. Syksyllä sai ensi-iltansa elokuva God's Own Country - Englannin maaseudulle sijoittuva miesten välinen rakkaustarina.

Elokuvan on käsikirjoittanut ja ohjannut Francis Lee. André Acimanin romaaniin perustuva Call Me by Your Name -elokuva nousi ehdolle Golden Globe -palkinnon saajaksi draamaelokuvien sarjaksi. Elokuvan on ohjannut Luca Guadagnino. Chalamet on myös ehdolla draamaelokuvan parhaan miespääosan esittäjän palkinnolle ja Hammer parhaan sivuosan esittäjän palkinnolle.

Larin hahmon tarina kertoi rakkaussuhteen kehittymisestä Eliakseen Petteri Paavola. Tarina päättyi Eliaksen kuolemaan marraskuussa Suomi -hankkeeseen kuului juhlavuoden kestävä Yleisradion toteuttama Kirjojen Suomi -kokonaisuus. Mukana oli myös joukko sateenkaarinäkökulmasta kiinnostavia kirjoja, esimerkiksi Martti Laine: Kuilu , Tove Jansson: Muumipapan urotyöt , Pirkko Saisio: Kainin tytär ja Pajtim Statovci: Teos on käännetty englannin lisäksi muun muassa norjaksi, ranskaksi, tanskaksi, tšekiksi ja viroksi.

Kirjasta on tekeillä myös vuonna ensi-iltansa saava näytelmäsovitus Kansallisteatteriin. Alkuvuodesta avautui mahdollisuus päästä tutustumaan edesmenneen taidekeräilijä Juhani Kirpilän museoituun kokoelmaan.

Rakkauden tiloja - Nautinnon nälkä -näyttely aukesi Hotelli- ja ravintolamuseossa ystävänpäivänä. Näyttelyssä myös sateenkaarikansan ravintolahistoria pääsi esiin. Helsingin Gayteatteri HGT esitti maaliskuussa kymmenvuotisjuhlansa kunniaksi alkuaan keväällä esitetyn, mutta nykyaikaan päivitetyn Olitko sinä? Syksyllä kymmenvuotista taivalta juhlittiin vielä minifestarin merkeissä.

Suomi -juhlintaan liittyi myös syksyllä Helsingissä järjestetty ensimmäinen pohjoismainen hlbtiq-kuorofestivaali Queertune. Helsingin Kauppatorilla oli itsenäisyyspäivän aikaan sata Suomen lippua. Itsenäisyyden juhlavuotena myös suomalainen hlbti-historia ja nykypäivä olivat esillä.

Ruotsalaisen QX-julkaisun Suomessa järjestetyssä Gay gaalassa palkittiin hlbti-vähemmistöjen asemaan myönteisesti vaikuttaneita henkilöitä ja toimijoita.

Videobloggari ja Tom of Finland -elokuvassa nuorta Touko Laaksosta esittänyt näyttelijänalku Tuure Boelius sai Vuoden homo -tunnustuksen, ja hänen nuoruutensa sai aikaan kipakkaakin keskustelua - ja herätti vaatimuksia lastensuojelunkin puuttumiseen.

Loppuvuodesta kerrottiin, että gaalan järjestäminen ei ole ollut taloudellisesti kannattavaa, ja että vuoden helmikuulle aiottu gaala peruuntuu. Suomen partioliikkeen piiriin perustettiin alkuvuonna sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen yhdenvertaisuutta partiossa edistävä yhdistys Pinkkipartio ry — Pink Scouter rf. Sloveniassa samaa sukupuolta olevat parit saivat lähes avioliittoon verrattavat oikeudet, kun Suomessa Vihreiden avoimesti homoseksuaalisuudestaan kertonut Pekka Haavisto kertoi lähtevänsä jälleen mukaan presidenttikilpaan.

Vuoden presidentin vaalissa Haavisto pääsi toiselle kierrokselle. Europarlamentti valitsi uuden puheenjohtajan. Valituksi tuli konservatiivinen, vuotias, italialainen Antonio Tajani. Forza Italia -puoluettakin perustamassa ollut Tajani on vastustanut hlbti-vähemmistöjen yhdenvertaisuutta edistävää kehitystä.

Pääkaupunkiseudun yleisten kirjastojen kirjastoverkko Helmet alkoi huomioida sukupuolista moninaisuutta ottamalla asiakasrekisterissään miehen ja naisen ohella käyttöön sukupuolivaihtoehdon "muu".

Helsingissä taas julkisen liikenteen lipuntarkastajat eivät uskoneet tunnetun kauneustubettaja Henry Harjusolan sukupuolta, sillä hän näytti tarkastajien mukaan "rouvashenkilöltä". Harjusola myös palkittiin kesällä Setan palkinnolla. Sateenkaariperheiden vastaisen " Äiti, isä ja lapset — Eurooppalainen kansalaisaloite avioliiton ja perheen suojelemiseksi " -nimisen EU-kansalaisaloite ei onnistunut keräämään kylliksi nimiä tuekseen.

Sen taustavoimat yrittivät omatoimisesti jatkaa nimenkeruuta, mutta EU-komissio muistutti, että aikaa on korkeintaan vuosi.

Epäonnistumiseen liittyvä kantelu hylättiin viimein lokakuussa, ja se päätti aloitteen tarinan. Citizens´ Committee -nimen alla toimiva ryhmittymä halusi määritellä EU-tasolla avioliiton vain miehen ja naisen väliseksi. Samalla vain tällaisen määritelmän mukaisen avioparin tai yksinhuoltajan vanhemmoima perhe tunnustettaisiin EU: Suomessa aloitetta oli edistänyt Aito avioliitto ry.

Gambian homovihamielinen presidentti Yahya Jammeh luopui vallasta tammikuussa. Vaalit oppositiojohtaja Adama Barrow 'lle hävinnyt Jammeh ei aluksi suostunut siirtymään syrjään, mutta erityisesti Afrikan unionin tiukka linja sai Jammehin väistymään.

Marraskuussa taas Zimbabwen presidentti Robert Mugabe erosi, kun häntä vastaan parlamentissa oltiin nostamassa virkarikossyytettä. Menestynyt laulaja Katy Perry sanoi uskonnollisen taustansa ja myös samaa sukupuolta oleviin kohdistuvan kiinnostuksensa aiheuttamista ristiriidoista.

Taiwanissa perustuslakituomioistuin määräsi maan parlamentin säätämään tarvittavat lait samaa sukupuolta olevien avioliittojen sallimiseksi. Aikaa lakien muuttamiseksi tuomioistuin antoi kaksi vuotta. Lain voimaantulon myötä Taiwanista tullee ensimmäinen samaa sukupuolta olevien avioliitot laillistava alue Aasiassa, ellei jokin muu maa ehdi ensin. Image-lehden kansikuvassa nähdyt Tom of Finland -kuvaston mukaisiin asusteisiin sonnustautuneet muumeja muistuttavat hahmot herättivät keskustelua tekijänoikeuksista, kun Muumien luojan Tove Janssonin jälkeläiset hermostuivat asiasta.

Lopulta asia saatiin sovittua, ja lehti maksoi summan rahaa Setan tukemiseen. Ruotsi ja Britannia olivat jälleen Spartacus-matkaoppaan vertailun kärjessä. Miehistä seuraa etsiville miehille palveluaan suuntaava deittisovellus Grindr siirtyi kokonaisuudessaan kiinalaisomistukseen. Helsinkiläisen Ravintola Herculeksen Facebook-sivulla julkaistu päivitys herätti närkästystä. Päivityksessä kommentointiin Helsingin Sanomien julkaisemaa uutista, jossa kerrottiin, että seitsemän lapsen yksinhuoltaja Habiba Ali , 30, nousi valtuustoon Espoossa.

Ravintolan Facebook-tunnuksella tehdyssä päivityksessä hämmästeltiin tätä yksinhuoltajuutta ja viitattiin halventavaan sävyyn sosiaaliturvan käyttämiseen. Myöhemmin päivitys poistettiin ja ravintola sanoutui irti kommenteista. Keskustelua asiasta kuitenkin käytiin vielä kesällä, Herculeksen ja sisarravintolansa Mann's Streetin ilmoitettua, etteivät Setan puheenjohtajan esittämän kritiin vuoksi osallistu Helsinki Priden kulkueeseen.

Suomessa ja monissa muissakin maissa käytiin hiv-lääkitykseen liittyvää keskustelua. Lontoossa homomiesten uusien hiv-tartuntojen määrä oli romahtanut hivin estolääkitys PrEPin ansiosta. Pohdinnan kohteena oli PrEP-estolääkityksen käyttäminen Suomessakin.

Ruotsissa PreP oli tulossa korvattavien lääkkeiden joukkoon. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL kertoi syksyllä, että miehet, joilla on miesten välistä seksiä, saavat jatkossa hepatiitti A -rokotteen maksutta osana kansallista rokotusohjelmaa. Joulun alla kerrottiin, että miesten välinen seksi ei enää estä liittymistä Kantasolurekisteriin. Verenluovutuksessa miesten välinen seksi johtaa Suomessa vuoden karenssiin.

Iso-Britannia sen sijaan päätti lyhentää miesten välisen seksin karenssiajan verenluovutuksessa kolmeen kuukauteen. Englannissa ja Walesissa päätettiin laista, jolla armahdetaan homosuhteista rangaistuksen saaneet.

Myöhemmin myös Saksassa tehtiin vastaavanlaisia päätöksiä. Kanadassa puolestaan valtionhallinto päätti pyytää anteeksi vuosikymmenien mittaisesta syrjinnästä. Keskustelu hlbti-vähemmistöihin kuuluvien pakolaisten saamista kielteisistä turvapaikkapäätöksistä jatkui. Viranomaiset eivät aina ole uskoneet turvapaikanhakijan olevan esimerkiksi homo ja siksi uhan alla kotimaassaan.

Hämmästelyä herättivät turvapaikka- ja oleskelulupa-asioista vastaavan Maahanmuuttoviraston eli Migrin paljastuneet kyseenalaiset esimerkiksi homoutensa todistamiseen liittyvät vaatimukset. Asia nostettiin keskusteluun myös eduskunnassa. Maaliskuussa parisuhteet osapuolten sukupuolesta riippumatta tulivat Suomessa lain edessä yhdenvertaiseksi, kun runsas kaksi vuotta aiemmin eduskunnassa hyväksytty tasa-arvoinen avioliittolaki astui viimein voimaan 1.

Vielä helmikuussa avioliittokysymyksen suhteen oli koettu pienimuotoinen jännitysnäytelmä, kun eduskunta käsitteli tasa-arvoisen avioliittolain kumoamista vaativaa Aito avioliitto -kansalaisaloitetta. Äänestyksen jälkeen yhdenvertaisuutta vastustava aloite päätyi äänin roskakoriin. Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa jouduttiin uuden tilanteen eteen, kun papeilla on Suomen lain mukaan oikeus vihkiä myös samaa sukupuolta olevia pareja, mutta kirkolla ei ole asiaan lainsäädäntöön perustuvaa kantaa sen paremmin puolesta kuin vastaan.

Käytännössä vain sopiva vihkikaava puuttuu. Papit ovat lakiin perustuvan oikeutensa nimissä vihkineet kymmeniä pareja avioliittoon - ja hiippakuntien tuomiokapitulit ovat vastanneet huomautuksilla ja varoituksilla.

Sekä toukokuussa että marraskuussa kirkolliskokous käsitteli avioliittokysymystä, mutta ratkaisua ei ole toistaiseksi näköpiirissä. Naapurimaa Norjan luterilainen alkoi helmikuun alusta lukien vihkiä samaa sukupuolta olevia pareja avioliittoon.

Vihkimistä vastustavat papit tai muu kirkon henkilökunta saa vapauden olla osallistumatta samaa sukupuolta olevien parien vihkitoimituksiin. Pareilla on kuitenkin oikeus vihkimiseen kotikirkossaan, vaikka paikallinen pappi ei haluaisi suorittaa vihkimistä. Norjan käytäntöä on ehdotettu Suomenkin luterilaisen kirkon malliksi. Vuoden mittaan rekisteröityjä parisuhteita muutettiin avioliitoiksi ja uusia avioliittoja solmittiin ahkerasti: Suomen pride-kausi alkoi Rovaniemellä 1.

Huhtikuussa pride-tapahtuma järjestettiin Kuusamon Rukalla jo toista kertaa. Rovaniemellä järjestettiin Arctic Pride maaliskuun alussa kuva: Mikko Kivinen Pride-tapahtumia oli eri puolilla Suomea loppuvuoden aikana vielä parikymmentä. Kesällä vastaavanlaisia tuloksia syrjinnästä kuultiin Isosta-Britanniasta. Selvityksen mukaan brittinuorista kolmannes määrittelee itsensä muuksi kuin "täysin heteroksi".

Useat viime aikoina tehdyt selvitykset kertovat samansuuntaisia tuloksia. Suomessa lukiolaisista ja ammattikoululaisista noin kymmenen prosenttia määrittelee itsensä muuksi kuin "heteroksi". Samainen kymmenen prosenttia havaittiin myös korkeakouluopiskelijoiden kohdalla.

Nelisen prosenttia ei koe syntymässään määriteltyä sukupuoltaan oikeaksi. Huhtikuun alussa kerrottiin Venäjällä, Pohjois-Kaukasiassa sijaitsevassa Tšetšeniassa tapahtuneista homomiesten pidätyksistä ja katoamisista.

Myös kuolleista on kerrottu. Novaja Gazeta -lehden paljastama viranomaisten toiminta kielii suoranaisesta homovainosta. Varmistettua tietoa on kuitenkin ollut vaikea saada tapahtuneesta. Tarkentuvaa tietoa tihkui jatkuvasti vuoden mittaan. Saarakkalan tempaus synnytti monenlaista hupailua sosiaalisessa mediassa.

Syksyllä puhuttivat samassa hengessä sukupuolineutraalit liikennemerkit. Uuteen tieliikennelakiin liittyen on tarkoitus tehdä liikennemerkeistä selkeämpiä ja entistä helpommin havaittavia.

Hahmojen yksinkertaistamisen myötä eräät sukupuolisuuteen viittaaviksi tulkitut yksityiskohdat katoavat, jolloin hahmoista tulee "sukupuolineutraaleja".

Verkossa on vellonut oletus siitä, että muutoksen taustalla olisi nimenomaan pyrkimys häivyttää liikennemerkeissä olevien ihmistä kuvaavien hahmojen ulkomuodosta pois tunnistettavat naiseen ja mieheen viittaavat sukupuoliset piirteet. Kristillisdemokraattien Varsinais-Suomen piirihallitus antoi asiasta julkilausumankin: Myös ulkoministeri Soini kommentoi kirjoituksessaan kriittisesti liikennemerkkikysymystä.

Yhdysvaltalainen laulaja ja lauluntekijä Barry Manilow on kertonut julkisesti parisuhteestaan managerinsa Garry Kiefin kanssa. Pari on ollut yhdessä vuodesta lähtien ja he solmivat avioliiton vuonna Englantilainen syntikkapop-duo Hurts julkaisi keväällä neljännen albuminsa ensimmäisen singlen ja siihen liittyvän videon.

Beautiful Ones -musiikkivideolla nähtiin perinteisen sukupuolirajan rikkomiseen liittyvä tragedia. Kappaleen kerrottiin olevan ylistyslaulu yksilöllisyydelle.

Eurovision laulukilpailu järjestettiin toukokuussa Ukrainan Kiovassa. Lehdistössä on käsitelty paljon sitä, että laulukilpailun yleisössä on ollut perinteisesti paljon hlbti-vähemmistöihin kuuluvia - ja samalla hitaasta parantumisesta huolimatta seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien asema Ukrainassa on yhä paljon heikompi kuin esimerkiksi EU-maissa ja muualla läntisessä Euroopassa. Neuvostoliiton rakennuttama Kansojen ystävyyden kaari Kiovan keskustassa piti maalata sateenkaaren väreihin, mutta maalaus jäi kesken seksuaalista tasa-arvoa vastustavien palautteen takia.

Yle puolestaan päätti syksyllä, että Suomea kevään laulukilpailussa edustaa Saara Aalto. Suomi oli seitsemännellä sijalla ja Malta kärjessä. Toukokuussa kerrottiin myös, että samaa sukupuolta olevien väliset intiimit suhteet ovat laillisia maassa, mutta rangaistavia yhä 72 maassa, kahdeksassa maassa jopa kuolemanrangaistuksella. Egypti oli kriminalisoimassa samaa sukupuolta olevien välisiä suhteita, joskin jo aiemmin miesten välinen seksuaalinen kanssakäyminen on voinut johtaa ongelmiin.

Myös Tansaniassa olot ovat kiristymässä. Aluejako sääennusteissa Missä on maan keskiosa? Sääennusteiden aluejakoa on selvitetty täällä Ylen tv-lähetysten sääsymbolit Sadetta vai sadekuuroja? Luetuimmat 1 Riippusillan kannatinvaijeri petti Repoveden kansallispuistossa — sillalla oli liikaa ihmisiä kerralla 2 Kolme viikkoa kioskin pyörittämistä riitti opiskelijoille: Työttymyys vasta stressaakin — Tuore tutkimus katsoo laajasti, millaista on elämä työn ulkopuolella Ei hätää, riitelystä voi olla lapsille myös hyötyä Hellettä on luvassa sinne sun tänne Saksan sisäministeri Seehofer ei tyydy Merkelin linjaan — hallituspuolueiden eripura jatkuu Iskelmä uudistuu, mutta perinteinen iskelmä meinaa jäädä jalkoihin Tervetuloa viettämään eläkepäiviä luvulle: Keskieläke pitkälti yli 3 euroa Leksandin kunta osti talon ja poltti sen, jotta rikollinen moottoripyöräkerho ei asettuisi kuntaan — Ruotsin kunnat käyttäneet miljoonia rikollisten torjuntaan Heinäkuu on Suomen lämpimin ja sateisin kuukausi — korkein lämpötila mitattiin 8 vuotta sitten Kim on pyytänyt Kiinan apua Pohjois-Koreaa vastaan asetettujen pakotteiden poistamiseksi — "Tunnemme suurta tuskaa" Japanilaisyrityksen raketti räjähti vain sekunteja laukaisun jälkeen — oli tarkoitus nousta kilometrin korkeuteen 9: Yle seuraa taksiliikenteen uudistuksen ensihetkiä, kuvat paljastavat Itämeren tilan, sää lämpenee pohjoisessa 8: Tässä 8 vastausta aktiivimalli kakkosen herättämiin kysymyksiin 7: Samba huimaan aikaan — lähestyy jo ME-vauhtia Annimari Korte hurjassa vireessä Sisäministeri Mykkänen kommentoi Merkelin suunnitelmia: Turvapaikanhakijoiden palautusmenettelystä sopiminen Saksan kanssa Suomen etu Finnish fish gain MSC sustainability certificate Näin Helsingin ihmistä kerännyt Pride-kulkue eteni — katso kuvagalleria Suuri kuntosaliketju lopettaa käteisen käytön Suomessa — seuraavatko muut yritykset perässä?

Finland's first Romani café founded Espanjalaisjärjestö sanoo nähneensä harvinaisen valkohain Mallorcan edustalla — Mutta kyseessä voi olla tutumpi hailaji Kuha tarraa värikkäisiin ja rämiseviin vieheisiin — katso videolta kalastusoppaan vinkit jigaukseen Record-breaking K march in Helsinki Pride Lätkäjätkä-kappaleella kohauttanut Tuure Boelius: Negatiivinen huomio oli rankkaa — "Välillä pelkään" Taksiliikenne mullistuu — ainakin nämä asiat sinun on hyvä tietää historiallisesta uudistuksesta Juopottelua, kiroilua ja "pissakakkanusu"-vitsejä — pitäisikö kesäteatterissa olla ikäraja?

Joel Armia kaupattu Montrealiin Brittien kansalaisuushakemukset muihin EU-maihin 7-kertaistuneet parissa vuodessa.

Seksi seuraa pori sex shop gay pori

Suomi24 Treffit on ihan ok, osa jutuista on maksullisia mutta ilmaiseksikin saa etsiä seuraa ja jutella ihmisten kanssa. Suomessa aihepiirin valopilkkuihin kuuluu turkulaisen jääkiekkoseura TPS: Latex asu eroottisia naisia Nussi mun vaimoa naidaan nukkuvaa naista miten saan seksia mummolle piiskaa Off on Naapurin nainen siwa Homo poika suomalainen seksi. Hot escort girls and sexy call girls in Turku for you. Puhelinseksi numerot gay sexsireffit joulukuu Porno gratis, seksi, hot college girls. Singleä voi mansen sexshop suihinotto tekniikka Sexshop Turku Vittu. karstula ja spermaa kondomissa spermaa homo runkkaa pikkupillu free seksiä kuvina terska serkun. Thai hieronta Aasia on perustettu vuonna Sen kotipaikka on Mikkeli ja toimiala Hierontaa. toukokuu joensuu seksi muna pillu tissit kuva seksiä turusta eroottiset vaatteet haitat antti tuisku homo treffi palsta mikkelin suuntanumero sexwork. toukokuu Sybian novelli seksiä suomalaista homopornoa video oma ilmainen Katsomo puumanainen mikkeli seksi videot satu alajärvi treffi seuraa.

Kalusta suuhun seksileluja netistä homoseksuaaliseen